Ofte stillede spørgsmål

Da vi kun kommer til at arbejde med kvalitetsråvarer, vil vi nok aldrig blive “billige”, da vi mener at kvalitet koster. I forhold til sorterings grøntsager, vil disse ikke blive billigere for os, da det koster landmanden det samme at hive en skæv gulerod, som en lige gulerod op, af jorden. Ligesom vi stadig skal afholde de samme udgifter til husleje, vand, varme lønninger som alle andre. Dog efterstræber vi selvfølgelig altid at have den bedst mulige pris for vores besøgende. 

Helt bestemt ikke! Vi kommer aldrig til at lave mad, der enten er decideret dårligt eller for gammelt. Vi kommer til, på alle parametre, at leve op til fødevarestyrelsen krav og regler omkring både god køkkenhygiejne, opbevaring af fødevarer mv.

Vi er fortalere for økologi og vi prøver primært at arbejde med økologiske råvarer, og tilskynde vores leverandører at have økologisk. Vi er dog også en madspilds-virksomhed, hvorfor vi til hver en tid hellere bruge en citron – økologisk eller ej – end at smide den ud. Dette mener vi er bedst, både i respekt for råvaren, men også klimaet og naturen.

Vi har ingen fast menu, da vi altid får nye råvarer ind af døren. Det er derfor, mere eller mindre, vores leverandører der bestemmer hvad vi skal lave den pågældende. Dog vil vi altid opdatere på sociale medier, specielt Instagram, så man igennem disse kan se hvad vi har på dagen.

Ja, det kan du tro vi gør. Det kan du læse mere om lige her.

Vi er ikke dogmatiske i forhold til smage og udtryk, og vi vil derfor trække på inspiration fra alle verdens køkkener.

Der vil som minimum altid indgå mindst én af vores tre definitioner på minimering af madspild (disse er illustreret her) i vores retter. 

For hver gang en råvarer der sagtens kunne være blevet spist af os mennesker bliver smidt ud, koster det på både den økonomiske og klimamæssige konto. Ifølge FN’s klimapanel står madspild for mellem 8-10 % af verdens samlede Co2 udslip, så for hvert kilo vi er med til at mindske, desto bedre. I Minimer prøver vi ligeledes at have emballage, der er enten bionedbrydeligt eller lavet af genbrugsmaterialer. Ligesom de fleste af vore rengøringsprodukter er cradle to cradle certificeret.

Vi prøver for så vidt muligt altid at have udsolgt, så vi undgår at skulle smide mad ud. Er der råvarer tilbage vi ikke får solgt, prøver at udnytte dem på andre måder i form af syltning, fermentering, tørring mm. Det forlænger holdbarheden på de fleste råvarer, ligesom det ofte ændre smagen, så vi kan bruge produktet i flere sammenhænge. 

Nej, vi bruger også såkaldte “almindelige” råvarer. Dette kan være hvis vi mener, at en salat mangler lidt fylde eller en dressing mangler lidt smag. Vi har ALTID som minimum én af vores tre definitioner på minimering af madspild med i vores retter, og dette er altid vores hovedfokus, men vi mener ikke at vi går på kompromis med alt dette, ved også at bruge “almindelige” råvarer.