Vi gentænker måden
hvordan madspild tackles

Vores rejse startede tilbage i 2017. Her kiggede vi i grøntsagsskuffen og så, hvor mange grøntsager vi smed ud fordi de i vores optik var ”dårlige”, havde en smule pletter eller måske ikke var lige så sprøde, som da vi købte dem. En inspirationsrejse til Paris gjorde os endnu mere opmærksomme på alt dette og vi valgte at spørge os selv, om ikke vi skulle prøve at se på disse grøntsager i et andet lys – efterfølgende begyndte vi at tænke og tilberede vores daglige måltider anderledes. Vi startede ligeledes med at teste, om ikke det var muligt at bruge skrællerne, stokken samt blade og langsomt blev også de inkluderet i den daglige madlavning.

Sidst, men ikke mindst begyndte vi at gå efter kød og mejeriprodukter, som var ved at løbe på dato og fandt hurtigt ud af, at disse varer bestemt ikke fejler noget. Disse tre måder at anskue brugen af råvarer,  med henblik på at minimere madspild, anner fundamentet for, hvad Minimer i dag er blevet til. Selvom disse tre måder at anskue råvarer på er vores fundament, har vi altid tre pejlemærker, som vi aldrig går på kompromis med; 

Råvarekvalitet, velsmag og fødevaresikkerhed.

Vi bestræber os altid på at finde de bedste og mest sæsonbaserede råvarer, ligesom vi aldrig går på kompromis med smagen i jagten efter at minimere madspild. Det samme gør sig gældende for fødevaresikkerheden, hvor vi aldrig kunne drømme om at bruge produkter, der er for gamle eller deciderede dårlige.